dinsdag 4 juni 2019

Duitsland.πŸ‡©πŸ‡ͺ Langs de Elbe. week 1

Zierenberg. Dinsdag 4 juni.
Gistermiddag heeft Gerard de camper weer uit de stalling gehaald.
In de middag kwam Wilfred even langs om een extra stopcontact te maken, dit is makkelijk om de accu's van de fietsen op te laden.  Dit moest in de garage komen, zo liggen ze binnen in de camper niet in de weg. Zo gefikst even een draadje trekken!

Vandaag om 9 uur rijden we thuis weg. Gisteravond al veel ingepakt dus zo klaar.
De planning is om vandaag in de buurt van Kassel een camping te zoeken en dat lukt. Het is niet druk op de weg, rond kwart over 2 een camping gevonden in Zierenberg. Camping Zur Warme. We worden vriendelijk ontvangen en mogen een plaatsje  kiezen op één van de zes camperplaatsen. De plaatsen zijn niet al te breed, maar verder prima!
Er staan heel veel Nederlanders zowel op een vaste plaats als trekkers!
Sanitair heel mooi!!
Wij blijven hier 1 nacht.
27 Graden.🌞
345 km gereden met de camper. πŸš™

Pirna. Woensdag 5 juni.
Heerlijk geslapen en al vroeg wakker. Na het ontbijt rijden we al voor negenen weg vanaf de camping. Vandaag is onze geplande bestemming Pirna aan de elbe.

Het ligt ongeveer 20 km onder Dresden. Aangekomen op camping Wald Pirna-Copits (rond half 3),vragen we een plaats tot dinsdag, dat gaat helaas niet lukken we kunnen  tot vrijdag blijven daarna alles bezet!! Nou dan mogen we wel snel wat anders gaan zoeken. Nadat we de camper op de plaats hebben gezet en luifel uitgedraaid 🌞🌞....
gaan we zoeken op internet. Dat valt tegen alles in de omgeving is bezet !! Gerard heeft wel 20 campings gebeld. Vol!! πŸ“²  We roepen hulptroepen in en RenΓ© gaat mee zoeken.
Hij vindt een mooie camping in TsjechiΓ« net over de grens. Plaats genoeg! Ook leuk staan we de pinksterdagen daar en daarna weer terug naar Duitsland. Zo loopt onze fietsplanning wel wat anders. Maar vast niet minder mooi.
De rest van de middag blijven we op de camping.
Doen nog even wat boodschappen, dat kan op loopafstand!
32 graden.🌞
410 km gereden met de camper.πŸš™

Pirna.Donderdag 6 juni.
Vandaag pakken we een rustdag. Blijven in de buurt van de camping,verkennen de omgeving te voet.
Het is tot een uur of 4 in de middag prachtig weer. Daarna af en toe wat lichte regen of spetters. Niet koud!

26 graden.πŸŒžπŸ’§

Sluknov.πŸ‡¨πŸ‡Ώ  Vrijdag 7 juni.
We vertrekken rond half 10 uit Pirna. We gaan nu het pinksterweekend naar Camping de Regenboog in Sluknov in Tsjechie. Dit was niet gepland.
Maar misschien wel leuk. Het is niet ver rijden en komen daar rond 11 uur aan.
We worden verwelkomd door Ruben de eigenaar. We maken een praatje en wat blijkt zijn vrouw komt ook uit Ermelo. Toevallig! Maar niet bekend voor mij, zij is veel jonger.
Het is een vrij grote camping met grote ruime plaatsen. Wij kiezen een mooi plaatsje,
met prachtig weids uitzicht.
Nadat we alles klaar hebben gaan we naar het dorp brood halen. Dat is maar een klein stukje lopen.
De rest van de dag blijven we op de camping.
Het ziet er allemaal keurig uit. Niet erg druk, wat er staat zijn Nederlanders. Later op de dag komen er nog wel bij.
22 graden.🌞⛅

Sluknov.πŸ‡¨πŸ‡Ώ Zaterdag 8 juni.
Afgelopen nacht uit bed geweest om de luifel af te breken. Veel wind🌬🌬 de luifel stond te schudden aan de camper. Onrustig nachtje ook wat lichte regen, dat hadden we niet gehoord maar de  luifel was nat.
In de ochtend, na het ontbijt gaan we voor een wandeling vanaf de camping!

We kunnen achter het hek uit en daar beginnen de wandelingen. Tot zover gaat het prima wel hele stukken door weiland lopen.( hoog gras) We kiezen voor de gele paaltjes. Hoeveel km dat is  geen idee staat er niet bij. Op een gegeven moment toch maar eens kijken waar en hoever nog naar de camping. Volgens google maps gaan we nog verder vanaf de camping  dat willen we niet. Dus terug!! Maar eigenwijs als we zijn willen we ook niet dezelfde weg terug. Nou dan begint het smalle paadjes door het bos, struiken hoog gras en het lijkt toch wel een pad of niet?πŸ˜ƒ dan komen we ook nog bij een meer waar  we niet verder kunnen.
Eindelijk zien we iets bekends dus gaat het even wat beter. Bij de camping aan de andere zijde is ook een hek maar dat is vandaag natuurlijk dicht😁 Dus nog maar een stukje door de struiken. En dan langs de grote weg gelijk maar boodschappen doen.
We lopen nu toch.πŸžπŸ§€πŸ₯›
Al met al een behoorlijk stuk gelopen.
22 graden.🌞⛅
8,5 km gelopen.🚢🏼

Sluknov.πŸ‡¨πŸ‡Ώ Zondag 9 juni.
Vandaag pakken we een rustdag. Spannend boek, πŸ“šπŸŒž. Een babbeltje met andere gasten ook gezellig! Zelfs dan vliegt de dag om.
23 graden.🌞

Sluknov.πŸ‡¨πŸ‡Ώ Maandag 10 juni.
Vandaag Sluknov bezocht. Klein Tjsechisch dorpje.






27 graden.🌞 benauwd warm.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten